Wiegman kijkt nog niet terug: "Ik ben nog niet klaar"

14 augustus 2020, 18:17

Sarina Wiegman wil voorlopig nog niet terugkijken op haar periode bij de OranjeLeeuwinnen. De bondscoach tekende vandaag (vrijdag) een verbintenis bij de Engelse voetbalbond, die vanaf volgend jaar na de Olympische Spelen ingaat. "Ik ben nog niet klaar, we hebben nog twee mooie doelen om te bereiken."

Dat vertelt ze tegenover de NOS, waar ze alleen kort wil reageren op haar stap die ze vanaf de komende zomer zet. Voor die tijd wil ze zich nog plaatsen voor het EK 2022 - waar de KNVB haar graag had gezien als eindverantwoordelijke – en wil ze goede prestaties neerzetten op de Olympische Spelen. "We hebben de laatste jaren ongelooflijke prestaties neergezet, maar wat mij betreft is het nog niet voorbij", aldus Wiegman. "Een mooie prestatie neerzetten in Tokio én ons kwalificeren voor het EK van 2022 in Engeland. Ik ben nog lang niet klaar."

Lees ook: "Wat dat betreft is timing van Wiegman misschien juist heel goed"

Hoewel ze eerder uitsprak ook nog graag het EK 2022 te doen bij de Leeuwinnen, besloot Wiegman toch om de overstap naar de FA te maken. "Engeland is de bakermat van het voetbal en de nationale bond van het land heeft heel veel bijgedragen aan de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. Het is geweldig dat ik hier mag werken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen