Setién denkt nog niet aan opstappen, maar 'vertrek is al bepaald'

14 augustus 2020, 23:47

Quique Setién stapt (voorlopig) nog niet uit eigen beweging op als trainer van FC Barcelona. Ondanks de historische nederlaag tegen Bayern München, stelt hij zijn functie vrijdagavond nog niet beschikbaar. "Daar is het momenteel te kortdag voor. En dat hangt ook niet alleen van mij af." De verwachting in de Spaanse media is wel dat de coach moet vertrekken na de monsternederlaag.

In de Spaanse media ging de aangeslagen coach in op de 2-8 nederlaag, die volgens Setién 'te hoog uit viel' ten opzichte van wat had mogen gebeuren. "Maar het is duidelijk dat Bayern zoveel doelpunten heeft verdiend. We werden af en toe volledig overlopen. We begonnen nog goed, maar daarna blek Bayern op alle fronten te sterk. Het was een pijnlijke en harde nederlaag", concludeerde Setién.

Hoewel de coach zich grotendeels aansloot bij de woorden van Gerard Piqué, stapt hij dus nog niet op. "Ik ben hier nu acht maanden en denk nog niet na of dit mijn einde is. Maar ik weet wat zo'n nederlaag met een enorme club als FC Barcelona doet en ik weet hoe het werkt in de voetballerij. Ik weet welk beroep ik heb gekozen", aldus Setién, van wie al besloten zou zijn dat hij moet vertrekken. Transferspecialist Fabrizio Romano meldde dat de oefenmeester moet vertrekken komend seizoen, terwijl meer gerenomeerde Spaanse media met dezelfde geruchten kwamen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen