Fortuna haalt Seuntjens terug naar de Eredivisie

15 augustus 2020, 11:35   Bijgewerkt: 15 augustus 2020, 12:13

Mats Seuntjens keert terug in Nederland. De aanvallende middenvelder is zaterdag gepresenteerd bij Fortuna Sittard, waar hij zijn handtekening heeft gezet onder een contract voor twee seizoenen. Er is bovendien een optie op een extra jaar. Hij wordt overgenomen van het Turkse Gençlerbirligi.

Seuntjens brak door bij NAC Breda en speelde vervolgens drie seizoenen bij AZ. De 28-jarige aanvallende middenvelder vertrok daar in 2019 om het avontuur in Turkije aan te gaan. Dat deed hij na 165 wedstrijden in de Eredivisie. In Turkije kwam hij niet tot wasdom en zodoende is hij tevreden met zijn rentree. "Ik ben blij om weer terug te zijn in Nederland", aldus de kersverse aanwinst op de site van de Limburgers. "Ik wil mezelf weer laten zien in de Eredivisie en die kans krijg ik bij Fortuna Sittard. De club is ambitieus en heeft een goed plan klaarliggen. Ik ben er zeker van dat we elkaar hierin kunnen helpen." 

Fortuna ziet in Seuntjens een belangrijke speler voor de komende seizoenen. "We zijn verheugd dat we een speler van zijn kaliber aan ons weten te binden," laat technisch manager Sjors Ultee desgevraagd weten. "Mats heeft enorm veel kwaliteit en kent de Eredivisie goed. Hij weet als geen ander wat er gevraagd wordt. Wij zijn er van overtuigd dat hij ons met zijn kwaliteiten naar een hoger niveau tilt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen