Wederom niet-scorend AZ verliest ook van Monaco: 0-2

15 augustus 2020, 19:53   Bijgewerkt: 15 augustus 2020, 20:38

AZ heeft opnieuw tegen AS Monaco aangetoond dat het nog altijd moeite heeft met scoren in deze voorbereiding. De Alkmaarders hadden een zware zaterdagavond tegen de Franse topclub van trainer Niko Kovac. Dankzij treffers van Aleksandr Golovin en Wissam Ben Yedder werd de vierde nederlaag uit de voorbereiding geleden door AZ (0-2).

Nog altijd zonder Ron Vlaar en Calvin Stengs wilde Arne Slot ongetwijfeld het eerste echte velddoelpunt zien van AZ. Tegen OSC Lille werd dankzij een rake vrije trap en onwaarschijnlijk afstandsschot van Yukinari Sugawara weliswaar voor het eerst gewonnen, maar net als tegen PEC Zwolle, FC Utrecht en RC Genk (allen 1-0 nederlaag) overtuigden de Alkmaarders te weinig.

Een kwartier voor tijd had Bizot nog wel een fraaie redding in huis op een gevaarlijk schot van Golovin, maar was Ben Yedder als eerste bij de rebound. Hij omspeelde Bizot en besliste het duel. Zakaria Aboukhlal - hij kwam na ruim een uur voetballen voor Myron Boadu in het elftal – leek het eerste velddoelpunt van AZ te maken in de voorbereiding, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Zodoende scoort AZ opnieuw niet in de voorbereiding en gaat het voor de vierde keer in vijf oefenpotjes onderuit. Het geeft ongetwijfeld zorgen voor Slot, die ditmaal ook over het veldspel niet heel tevreden kan zijn. Elf dagen voor het treffen met Viktoria Plzen in de voorronde van de Champions League, is er dus nog genoeg werk aan de winkel. Voordien wordt alleen nog tegen Fortuna Sittard geoefend. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen