Guardiola wil van excuses niets weten: "We speelden niet perfect"

15 augustus 2020, 23:52

Pep Guardiola weigert de uitschakeling van de Champions League te wijten aan de VAR of arbiter Danny Makkelie. De Catalaanse coach werd gevraagd naar het omstreden tweede doelpunt van Olympique Lyon, maar wilde daarover niet te veel kwijt. "Ik wil daarover niet praten, dan lijkt het dat ik klaag of redenen zoek."

Dat zei de coach tijdens de persconferentie na de 1-3 nederlaag tegen de Franse club. "Het is wat het is. Er komt een dag en dan zullen we het gat naar de halve finale overbruggen", wilde de coach van geen wijken of opstappen weten. "De tweede helft was aardig. Ik had het gevoel dat we beter waren, maar je moet perfect zijn in zulke wedstrijden. Dat waren we niet. Ik had het gevoel dat we er klaar voor waren, maar we maken te veel fouten. Daarom liggen we eruit."

De oefenmeester zag dat zijn elftal gedurende het duel sterker werd, maar individuele fouten hen de kop kostte. "Bij het eerste doelpunt hadden we de situatie beter moeten oplossen. Verder hebben we genoeg kansen gecreëerd, maar we hebben alles gedaan, behalve scoren", aldus Guardiola, die in de slotfase Raheem Sterling een enorme kans zag missen.

Een cruciaal moment, zo wist de oefenmeester. "Hij had inderdaad moeten gelijkmaken, dan heb je een verlenging. Zulke fouten mag je niet maken in dit toernooi, daar betaal je uiteindelijk de prijs voor. En daarom worden we uitgeschakeld. Momenteel overheerst de teleurstelling, maar we gaan het opnieuw proberen. Voor wat we de afgelopen jaren hebben laten zien, hadden we de halve finale verdiend."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen