Dekker bij De Graafschap: "Blij dat ik weer op het veld sta"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

16 augustus 2020 – Na zijn vertrek bij PEC Zwolle zocht Rick Dekker lang naar een nieuwe club, maar die heeft hij met De Graafschap inmiddels gevonden. Zaterdag maakte hij tegen sc Heerenveen (5-1 winst) zijn eerste speelminuten voor zijn nieuwe club en dat voelde goed.

Dekker bij De Graafschap: "Blij dat ik weer op het veld sta"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De 25-jarige middenvelder speelde zaterdag voor het eerst in vijf maanden tijd weer eens een wedstrijd. "Dit is mijn begin", zegt hij tegen Omroep Gelderland. "Ik moet fit gaan worden, maar ben ontzettend blij dat ik weer op het veld sta. Begin maart was mijn laatste wedstrijd met PEC Zwolle."

"Het is heel anders als je alleen voor jezelf bezig kunt zijn. We trainden met Zwolle door tot halverwege mei, maar daarna heb ik niet meer met een groep op het veld gestaan en moet je alleen aan de slag. Dat is niet te vergelijken", zegt Dekker, die blij is met zijn nieuwe club na het vertrek bij PEC. "Ik heb daar een mooie tijd gehad, maar moest weg. Dan wordt je wel getriggerd om het ergens anders te laten zien. Hier staat een sterke selectie. Dit wist ik en dat zie ik op de trainingen. Eerst fit worden en dan moet ik er staan."

Op 31 augustus speelt De Graafschap het eerste duel van het seizoen, met FC Den Bosch. "Ik denk dat ik dat haal. En als ik fit ben moet ik basisspeler zijn hier", zegt Dekker. "Mijn plannen? Dat is promoveren met deze club. Daar hebben we ook de spelers voor."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd