Fortuna heeft weer beet en presenteert Duitse spits Polter

17 augustus 2020, 10:18

Het transfernieuws in Sittard volgt elkaar in rap tempo op. Fortuna heeft voor de derde keer in drie dagen tijd een nieuwe speler gepresenteerd. Aanvaller Sebastian Polter (29) komt de Limburgers versterken. Hij ondertekent, onder voorbehoud van de medische keuring, een contract voor twee seizoenen.

Eerder op de maandagochtend maakte Fortuna al de komst van Mike van Beijnen wereldkundig. Hij komt over van het Turkse Genclerbirligi, waar Mats Seuntjens zaterdag ook al werd opgepikt. Polter komt over van Union Berlin, waar hij eind juni uit zijn contract liep. De Duitser speelde in het verleden bij VfL Wolfsburg, FC Nürnberg, FSV Mainz 05 en Queens Park Rangers.

De voorbije periode voerde Polter veel gesprekken met Fortuna, met name met trainer Kevin Hofland. "Vanaf het begin af aan heeft hij me het gevoel gegeven dat ik een belangrijke pion kan worden in het elftal. Dat hij en Sjors afgelopen week speciaal voor mij naar Berlijn zijn gekomen versterkte dat gevoel. Uiteindelijk heeft het project van Fortuna Sittard me overtuigd. De club heeft grootse plannen en daar wil ik deel van uitmaken. Ik verheug me op het spelen in de Eredivisie", aldus de aanwinst.

Technisch manager Sjors Ultee is trots dat het Fortuna is gelukt om Polter te strikken. "We halen met Sebastian een topspits in huis die zich heeft bewezen op hoog niveau. Daarnaast brengt hij enorm veel ervaring met zich mee. Met zijn komst zetten we als club opnieuw een grote stap. Het is tevens een mooi compliment dat Sebastian gelooft in ons verhaal en we zijn dan ook trots dat hij voor Fortuna Sittard kiest."

Fortuna Sittard strikte deze zomer naast Polter, Seuntjes en Van Beijnen ook al Roel Janssen, Yanick van Osch en Emil Hansson.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen