Kompany stopt als voetballer en wordt hoofdtrainer Anderlecht

17 augustus 2020, 10:31   Bijgewerkt: 17 augustus 2020, 11:44

Vincent Kompany heeft een punt achter zijn voetbalcarrière gezet. De 34-jarige verdediger wordt per direct de nieuwe hoofdtrainer van RSC Anderlecht. Franky Vercauteren, de zittende coach, verlaat de Belgische club.

Kompany keerde een jaar geleden terug bij Anderlecht, waar hij aangesteld werd als speler-coach. Na een beroerde seizoensstart zette de Belg een stapje terug, wat inhield dat hij zich op wedstrijddagen minder ging richten op zijn taken als coach en meer op zijn taken als speler. Aan spelen kwam hij echter lang niet altijd toe. Door blessures miste Kompany vorig seizoen ongeveer de helft van de wedstrijden.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen raakte Kompany wederom geblesseerd. Tijdens de eerste twee speeldagen van de Belgische competitie kwam de verdediger niet in actie. Zijn blessuregevoeligheid kan niet helamaal los worden gezien van zijn beslissing om nu zijn loopbaan te beëindigen. Daarnaast leefde Kompany volgens Sporza op gespannen voet met Vercauteren.

Zo komt er eerder dan verwacht een einde aan de carrière van Kompany, die het het gros van zijn loopbaan speler van Manchester City was. Met The Citizens werd hij onder meer vier keer landskampioen. In de Premier League speelde hij 265 wedstrijden. Dat waren er een stuk meer geweest als Kompany gedurende zijn carrière niet steeds werd geplaagd door blessureleed. Met het Belgisch elftal boekte hij twee jaar geleden het grootste succes. Met de Rode Duivels werd hij derde op het WK in Rusland. Kompany bracht bondscoach Roberto Martínez vorige week op de hoogte hebben van zijn besluit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen