'Barça hoopt snel op witte rook, Schreuder assistent'

17 augustus 2020, 20:52   Bijgewerkt: 17 augustus 2020, 20:58

FC Barcelona wil de komst van Ronald Koeman zo snel mogelijk in orde maken. Barça hoopt de onderhandelingen vanavond nog tot een goed einde te brengen. Een delegatie van Barcelona is hiervoor afgereisd naar Nederland. Daarnaast is het de bedoeling dat Alfred Schreuder assistent wordt van Koeman.

Dat meldt Voetbal International vlak na het officiële ontslag van Quique Setien als trainer van Barcelona. Koeman heeft de KNVB op de hoogte gebracht van zijn wens. De bond kan hem niet tegenhouden, omdat hij een speciale Barcelona-clausule in zijn contract heeft zitten. In principe hoeft Barcelona enkel de afkoopsom op tafel te leggen.

Lees ook: Officieel: FC Barcelona ontslaat Setien

De Telegraaf verwacht dat er in recordtijd een akkoord wordt bereikt. 'Maar het gaat wel degelijk om de lengte van zijn contract, de mogelijkheden om te investeren in een nieuw elftal en tal van andere voorwaarden die bepalend zijn voor zijn positie binnen de club. Nu en in de toekomst. Want volgend jaar zijn er presidentsverkiezingen bij Barcelona, waarbij iedere kandidaat doorgaans zijn eigen trainer naar voren wil schuiven.'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen