Tactisch meesterplan Conte leidt Inter naar finale Europa League

17 augustus 2020, 22:59

Internazionale vergezelt Sevilla vrijdag in de finale van de Europa League. Het oerdegelijke elftal van Antonio Conte rekende maandagavond in Düsseldorf eenvoudig af Shakhtar Donetsk: 5-0. Meerdere fouten aan de zijde van Shakhtar, maar vooral de gekozen speelstijl van Conte bezorgden de Italianen uiteindelijk een doodeenvoudige avond. Daarmee staat Inter voor het eerst in tien jaar weer eens in een Europese finale.

Het strijdplan van Conte – zonder Christian Eriksen, maar met Stefan de Vrij - pakte fantastisch uit. Zonder dat Inter oogstrelend voetbal speelde, kwamen de Oekraïners er geen seconde aan te pas. Internazionale trok zich terug, gaf niets weg en toonde zich voor het doel dodelijk. Zo opende Lautaro Martinez de score nadat doelman Andriy Pyatov lelijk in de fout ging. De keeper leverde de bal in en schakelde Inter razendsnel om met Martinez als eindstation.

Hoe wel Shakhtar niets te vertellen had, bleef de ploeg van Luis Castro nog wel een tijdlang in leven. Na een uur kreeg Shakhtar dé kans op de gelijkmaker. Junior Moraes had de bal voor het inkoppen, maar hij stuitte op Samir Handanovic. Vanaf dat moment walste Inter over haar tegenstander heen. Wat Moraes even daarvoor naliet, deed Danilo D'Ambrosio wel: scoren met het hoofd. Hij troefde bij een corner het matige verdedigende werk van Mykola Matviyenko genadeloos af.

In het laatste kwartier kon Inter nog eens drie keer juichen. De 3-0 en 4-0 werden ingeleid door opnieuw fouten aan de kant van Shakhtar. Martinez maakte zijn tweede en ook Romelu Lukaku pikte zijn doelpunt mee. De sterke Belg verzorgde ook het slotakkoord. Na een machtige sprint en op aangeven van De Vrij zette Lukaku de kroon op het tactische meesterplan van Conte, waarop Shakhtar nooit een antwoord kreeg. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen