Wilmots krijgt nog 6 miljoen voor kort dienstverband bij Iran

18 augustus 2020, 10:18   Bijgewerkt: 5 december 2023, 10:57

Iran moet Marc Wilmots (op archiefbeeld) maar liefst zes miljoen euro aan schadevergoeding betalen. Wilmots stond slechts zeven maanden aan het roer van de Iraanse ploeg, in december stapte hij op vanwege het niet na komen van contractuele verplichtingen. De FIFA stelt hem in het gelijk en heeft bepaald dat de voetbalbond van Iran zes miljoen moet uitkeren.

Volgens Tehran Times gaat Iran in beroep tegen deze uitspraak. Iraanse media vinden de hoogte van de schadevergoeding ook overdreven. Wilmots coachte slechts vier WK-kwalificatiewedstrijden, waarvan de duels met Bahrein en Irak verloren gingen. Vorig jaar mei tekende de Belg een driejarig contract om Iran naar het wereldkampioenschap in Qatar te loodsen.

Na zijn vertrek werd al gauw duidelijk dat Wilmots en Iran niet goed uit elkaar gingen. 'De Iraanse pers heeft onjuiste berichten gepubliceerd', twitterde de trainer destijds. 'De waarheid is dat een onaanvaardbare situatie voor mijn personeel en mijzelf is gecreëerd vanwege ernstige contractuele overtredingen door FFIRI (Iraanse bond, red.).'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen