Makkelie krijgt in navolging van Kuipers een EL-finale

18 augustus 2020 – Mooi nieuws voor Danny Makkelie: de arbiter heeft vrijdagavond de leiding over de finale van de Europa League. De Nederlander leidt het duel tussen Luuk de Jong's Sevilla en Stefan de Vrij's Internazionale, dat in Keulen om 21.00 uur op de rol staat. Het is de eerste Europese finale die de scheidsrechter onder zijn hoede mag nemen.

Makkelie krijgt in navolging van Kuipers een EL-finale

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dat heeft de UEFA laten weten. "De Europa League-finale zie ik als een waardering voor de prestaties die we de afgelopen jaren als team geleverd hebben", aldus Makkelie op de site van de KNVB. "In mijn team voelt iedereen zich verantwoordelijk voor het succes en weet ook hoe hij bijdraagt aan het team. We voelen elkaar feilloos aan en gaan voor elkaar door het vuur."

Björn Kuipers had in 2018 de leiding over de Europa League-finale tussen Olympique Marseille - Atlético Madrid, waarmee Makkelie de tweede Nederlander in drie jaar wordt die de Europa League-finale fluit. Makkelie: "Deze aanstellingen zijn het bewijs dat het professionele opleidingsprogramma van de KNVB z'n vruchten afwerpt. De afgelopen jaren zag je dat al aan de vele successen van 'Team Kuipers' en nu dus ook aan onze aanstellingen."

Zijn aanstelling is eveneens een teken dat de UEFA tevreden is over zijn veelbesproken optreden bij Manchester City – Olympique Lyon, waarbij met name het tweede doelpunt van de Fransen zeer omstreden was. Zijn vaste assistenten Mario Diks en Hessel Steegstra zijn de grensrechters en Jochem Kamphuis en Kevin Blom gaan mee als respectievelijk VAR en AVAR.

UEFA Europa League

gerelateerd