Goed nieuws Koeman: Barcelona begint later aan La Liga

18 augustus 2020, 17:25

Goed nieuws voor Ronald Koeman: de nog aan te stellen nieuwe coach van FC Barcelona heeft twee weken langer de tijd om zich voor te bereiden op de Primera Division. Clubs die na de coronastop Europees actief waren, sluiten namelijk twee weken later aan bij het nieuwe seizoen beginnen in La Liga. 

Dat heeft de Spaanse voetbalbond bekend gemaakt. In Spanje zou de competitie net als in de Eredivisie na de interlandbreak beginnen op 12 en 13 september, maar voor FC Barcelona, Real Madrid, Getafe, Atlético Madrid en Europa League-finalist Sevilla geldt dat zij pas in de derde ronde instromen en de gemiste duels later inhalen. Ook voor de winnaar van het tweeluik tussen Elche en Girona, die nog om promotie strijden, geldt dat het later mag instromen.

Lees ookFC Barcelona en Koeman zijn akkoord: "We hebben gesproken"

De Spaanse bond wil daarmee voorkomen dat de spelers worden overbelast. Voor Koeman kunnen het cruciale weken zijn in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, aangezien hij veel spelers zal missen in aanloop naar de start van de nieuwe competitie. Begin september is er namelijk een interlandweek en het oude seizoen zit er pas net op voor de Catalanen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen