"Koeman kiest voor zichzelf, deze trein kan je niet laten lopen"

18 augustus 2020, 22:56

Voormalig internationals Rafael van der Vaart en Theo Janssen denken dat de spelers van het Nederlands elftal bondscoach Ronald Koeman zijn aanstaande stap naar FC Barcelona wel zullen gunnen. Hoewel het voor Oranje een flinke aderlating is, is dit ook een enorme kans voor de coach. "Ik denk juist dat ze allemaal blij zijn voor hem", aldus Janssen.

"Koeman heeft altijd één droom gehad en dat is deze club", weet Van der Vaart tegenover Ziggo Sport. "Daar kunnen we veel van vinden, maar uiteindelijk kiest iedereen voor zichzelf, Koeman ook. Dat was destijds met Valencia ook zo. Maar deze trein laat je niet gaan", vindt de voormalig middenvelder. "Hij moet Barcelona gaan opbouwen, hij moet voor nieuw elan zorgen. Voor Oranje is het wel verschrikkelijk, met het EK in de komende zomer. Slechter kan het moment bijna niet."

Ook Janssen stelt dat Koeman deze trein 'niet kan laten lopen'. "Hij heeft al zo vaak aangegeven dat het zijn droom is om bij Barcelona te werken. Nu is die kans daar. Dan moet je een hele grote zijn om ze opnieuw te laten wachten", stelt Janssen tegenover RTL. "Als het je droom is, en je wilt die najagen, zeg dan maar eens een tweede keer 'nee'. Barcelona is misschien wel de grootste club ter wereld. Heel lastig hoor."

"Alleen De Ligt en Van Dijk goed genoeg"

Door de naderende komst van Koeman worden de eerste geruchten alweer uit de kast gehaald in Spanje. Donny van de Beek en Memphis Depay worden genoemd bij Barcelona. [a,https://www.foxsports.nl/video/3251182/welke-nederlanders-zou-koeman-mee-kunnen-nemen-naar-barca/,_blank,FOX Sports]-analist Kenneth Perez denkt dat van Oranje alleen Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt goed genoeg zijn voor de Catalanen. "Spelen bij Barcelona is het allerhoogste waar je uit kunt kiezen", stelt hij. "De vraag is: is Memphis goed genoeg? (…) Ik denk van niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen