Mauro Júnior bevalt als linksachter: "Nieuw back geen prioriteit"

18 augustus 2020, 23:18

PSV-trainer Roger Schmidt maakte op de positie van linksachter tot dusver een bijzondere keuze. De Duitser besloot om Mauro Júnior bij gebrek aan beter op die positie te posteren en dat is een keuze die oud-trainer Aad de Mos goed bevalt. Volgens hem hoeven de Eindhovenaren op die plek niet langer de markt op en voldoet ook Jeroen Zoet aan het gewenste niveau.

Dat stelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Met Mauro Júnior in deze vorm heeft een linksback helemaal niet zoveel prioriteit, zou ik zeggen. PSV heeft vooral een paar spelers voor de as nodig. Directe versterkingen, meteen inzetbaar dus", aldus De Mos. PSV was ook in het doel bezig met een mogelijk versterking, maar volgens de analist is Zoet weer op zijn oude niveau aan het raken. "Ik heb goed op hem gelet en het komt op mij over dat hij weer zijn normale niveau aanraakt."

Volgens De Mos moet er centraal achterin zeker wél wat bij in Eindhoven. "Dat zou topprioriteit moeten zijn. Er is nu met Jordan Teze wel een interessant talent op aan het staan, maar ik durf er niet op in te zetten dat je daar al een heel seizoen op kunt bouwen", aldus De Mos, die niet teveel waarde hecht aan de remise tegen Vitesse. "Wacht maar als het straks een graad of tien koeler is, dan gaan veel PSV'ers als de brandweer."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen