Tete gelooft in CL-titel Lyon: "Nog maar twee wedstrijdjes winnen"

19 augustus 2020, 07:42

Kenny Tete gelooft erin dat hij met Olympique Lyon de Champions League kan winnen. De rechtsachter van de Fransen staat woensdagavond in de halve finale tegen Bayern München, de absolute titelfavoriet. "We hebben met Juventus en Manchester City al twee heel grote clubs uitgeschakeld en hoeven – als je het heel nuchter bekijkt – nog maar twee wedstrijdjes te winnen om de Champions League te pakken."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Tete erkent dat Lyon opnieuw de underdog is. "Dat waren Juventus en Manchester City ook, dus misschien ligt de rol van underdog ons wel. We focussen ons echter vooral op onszelf. We doen er alles aan om in de halve finale zo goed mogelijk voor de dag te komen", aldus Tete, die werd gevraagd naar het grote geheim van de Franse ploeg. "Omdat we een systeem met vijf verdedigers hebben, dat supergoed werkt. Het lukt steeds beter om vlijmscherp te counteren."

De oud-Ajacied is in de regel echter wel hoogstens invaller. "Vanzelfsprekend sta ik liever in de basis. Maar we zijn een team en doen het met z'n allen. En doordat we bij Lyon op hoog niveau trainen, kan ik ervoor zorgen dat ik er klaar voor ben als ik er moet staan", licht Tete toe.

Memphis Depay, de andere Nederlander van Lyon, is aanvoerder en heeft wel een basisplaats. Tete neemt zijn petje af voor het snelle herstel van de aanvaller, die met een zware knieblessure kampte. "Zo veel toewijding, passie zie je weinig. De fysieke gesteldheid van Memphis en zijn doorzettingsvermogen zijn voor een topvoetballer geweldige eigenschappen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen