Presidentskandidaat Font: "Koeman wordt mijn trainer niet"

19 augustus 2020, 08:25

Ronald Koeman zal de vervroegde presidentsverkiezingen van FC Barcelona in het voorjaar 2021 met grote belangstelling volgen. De coach wordt door Josep Bartomeu aangesteld als nieuwe coach van de Catalanen, maar de kans is momenteel erg klein dat hij herkozen gaat worden als preses. Victor Font en Joan Laporta zijn de voornaamste kandidaten om op te volgen als voorzitter, maar eerstgenoemde gaat dat zeker níet doen met Koeman aan het roer. "Ook als hij een goed seizoen kent, zal ik mijn plannen niet veranderen. Koeman zal onder mij nooit de trainer zijn."

Dat heeft de presidentskandidaat verteld in de Spaanse media. Daarmee legt hij direct al een kleine bom onder de naderende aanstelling van de Nederlandse coach in Catalonië. Font is niet direct tegen Koeman, maar wel tegen de huidige ontwikkelingen rondom de club en vraagt om grote veranderingen. "Als we in 2030 nog steeds prijzen willen winnen, moet er een lange termijn-plan komen."

Daarbij moet dus ook kritisch gekeken worden naar de rol van de hoofdtrainer. "Ja, hij is een icoon van Barcelona. En iedereen moet hem dankbaar zijn dat hij momenteel de uitdaging wil aangaan en iedereen moet hem het allerbeste wensen", stelt Font, die voor Koeman nog wel eventueel een andere rol weggelegd ziet binnen de club. Xavi moet in zijn plan echter de nieuwe hoofdcoach worden van de Catalaanse club, die 'van jeugdtrainer tot voorzitter' geëvalueerd zal worden.

Lees ook: Xavi stapt voorlopig niet in bij Barça: "Teveel rumoer rond de club"

Xavi werd net als Koeman afgelopen winter ook benaderd om coach te worden van FC Barcelona, maar beide wimpelden destijds een dienstverband nog af. Daarom kwam de club uit bij Quique Setién, die na het ontslag van Valverde werd aangesteld, maar na de dramatische 2-8 nederlaag tegen Bayern München ook moest vertrekken. In Spanje is het gebruikelijk dat nieuwe voorzitters een eigen coach meenemen, waardoor Koeman zich in zijn eerste maanden moet laten gelden. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen