Mbappé dacht CL te missen, Neymar moet vrezen voor straf

19 augustus 2020, 09:47

Kylian Mbappé plaatste zich met Paris Saint-Germain dinsdagavond voor de finale van de Champions League. Tegen Atalanta Bergamo was de aanvaller nog invaller, maar in de halve eindstrijd van het miljardenbal stond hij alweer in de basis. Dat had hij niet gedacht toen hij tegen Saint-Étienne op brute wijze uit de finale werd getrapt.

"Ik dacht die avond dat het klaar was, ik heb de hele nacht gehuild", zei hij over het restant van zijn seizoen met PSG. "De volgende dag sprak ik echter met mezelf af dat ik er alles aan zou doen om goed voor mezelf te zorgen." Vlak voor het duel met Atalanta sloot hij alweer aan op de groepstraining bij PSG en kon hij uiteindelijk dus speelminuten maken. Niet zonder bescherming, overigens.

"Ik speel met een dikke brace", aldus Mbappé. "Maar het gaat een stuk beter en ik heb bijna geen pijn meer. Zondag zal ik er alles aan doen om de Champions League-finale te winnen. We zijn erin geslaagd een selectie te creëren, waarin iedereen zijn steentje bijdraagt", vindt Mbappé, die spreekt van een 'vriendteam'. "Je loopt toch harder voor je ploeggenoten als je hem aardig vindt."

Lees ookMbappé met spijkerharde tackle uit bekerfinale getrapt

Neymar in quarantaine?

Ook Neymar is fit, nadat hij de afgelopen twee seizoenen telkens geblesseerd was tijdens de knock-outfase van de Champions League. Toch moet hij mogelijk vrezen voor deelname aan de finale, zo schrijven Franse media. De Braziliaan ruilde na het duel met RB Leipzig zijn shirtje met Marcel Halstenberg, iets dat duidelijk tegen de coronavoorschriften van de UEFA is. Daarin staat dat het zelfs kan leiden tot een quarantaineverplichting. Dat zou in het geval van Neymar met het missen van de CL-finale heel grote gevolgen kunnen hebben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen