Van Bronckhorst boekte cruciale én knappe tweede zege op rij

19 augustus 2020, 15:59

Giovanni van Bronckhorst heeft de weg omhoog voortgezet met Guangzhou R&F. Met de Chinese club speelde woensdagmiddag op bezoek bij bekerhouder Shanghai Shenhua een geweldige eerste helft, waardoor het de zege uiteindelijk nog met enige moeite over de streep kon trekken (2-3). Het is de twee overwinning op rij voor de Nederlandse coach.

Met drie nederlagen (3-0, 0-5 en 0-2) in de eerste vier duels kende Van Bronckhorst een bijzonder moeizame start in China, maar na de eerste zege bij Delian Pro (0-1) had de coach het vandaag goed op een rijtje. Tegen nummer vier Shanghai Shenhua was de Israëlier Eran Zahavi de grote man bij Guangzhou R&F. Na twintig minuten opende hij de score uit een fraaie aanval en verdubbelde die vlak voor rust, nog voor hij aangever was bij Dia Saba, die knap de 0-3 binnenschoot.

Daarmee leek het een probleemloze middag te worden, maar via Peng Xinli maakte de thuisploeg - met onder andere Stephan El Shaarawy in de basis - óók nog voor de pauze de aansluitingstreffer (1-3), waardoor het na een rake strafschop van Giovanni Moreno een kwartier voor tijd weer écht spannend werd. Verder liet Van Bronckhorst het met zijn ploeg echter niet komen.

De Nederlander stijgt door de zege naar de vijfde plaats, maar moet zich bij de beste vier spelen om mee te doen aan de competitie voor de bovenste helft van de Super League, die verdeeld is in Groep A en B en straks in de beste en minste acht ploegen wordt verdeeld voor het bepalen van de eindstand. In dat kader was dit al een cruciale zege, aangezien Shanghai Shenhua met tien punten vierde staat.