Stengs op tijd fit voor Champions League-voorronde

19 augustus 2020, 16:10

Arne Slot rekent erop dat Calvin Stengs erbij is als AZ het volgende week dinsdag in de tweede voorronde van de Champions League opneemt tegen Viktoria Plzen. De 21-jarige aanvaller miste door een spierblessure een groot deel van de voorbereiding. Afgelopen maandag hervatte hij de groepstraining.

"Calvin is weer volop aan het meetrainen. Hij zal beschikbaar zijn voor de wedstrijd (tegen Viktoria Plzen, red.), mits hij geen terugslag krijgt en kan doorzetten wat hij nu doet", spreekt Slot in gesprek met AZ TV zijn verwachting uit. "Dan zullen we bepalen hoe we hem in gaan zetten. Of we hem laten starten of voor een invalbeurt gaan. De komende tijd moet uitwijzen hoe fit hij is. Feit is wel dat hij voor die wedstrijd nog geen speelminuten zal maken, dus morgen tegen Fortuna speelt hij niet."

Stengs nadert weliswaar het einde van zijn herstel, maar kan voor de belangrijke wedstrijd tegen de vice-kampioen van Tsjechië geen wedstrijdritme opdoen. "Het is lastig, maar tegelijkertijd is Calvin een rasvoetballer. Op de training zie ik dat er met zijn aannames en balgevoel heel weinig aan de hand is", vervolgt Slot. "Ik zeg niks geks als ik zeg dat Calvin een heel goede en belangrijke speler voor ons is. Een fitte Calvin Stengs willen we er hartstikke graag bij hebben, maar het moet verantwoord zijn."

"En hij moet in staat zijn om het verschil te kunnen maken", gaat hij verder. "Het heeft geen zin om hem op het veld te zetten als hij niet in staat is om op het niveau waarop we moeten spelen een bijdrage te leveren. Maar ik heb de hoop en verwachting dat Calvin met nog een week te gaan impact kan hebben tegen Viktoria Plzen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen