Leverkusen niet van plan Bosz naar Oranje te laten gaan

19 augustus 2020, 17:25

Mocht de KNVB in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach uitkomen bij Peter Bosz, dan hoeft de voetbalbond geen medewerking te verwachten van Bayer Leverkusen. De Duitse club is meer dan tevreden over de samenwerking met de 56-jarige trainer.

Bosz is een van de (vele) namen die in verband wordt gebracht met de opvolging van Ronald Koeman, die het Nederlands elftal heeft verlaten voor een dienstverband bij FC Barcelona. "Het is duidelijk dat er veel vraag is naar onze trainer. Dat is de reden dat we met hem hebben verlengd. We zullen er alles aan doen om met hem een topseizoen te spelen", zegt technisch directeur Rudi Völler tegen Kicker.

"We hebben een duidelijk project lopen en ik weet dat Peter zich er prettig bij voelt. Aan het einde van het seizoen haalden we onze doelen niet, maar we werden wel beter", vervolgt Völler, die met Bosz als trainer mikt op het winnen van een prijs. "We werken aan de kers op de taart, meer valt er niet over te zeggen."

Dwight Lodeweges is de komende interlands op interim-basis de bondscoach van het Nederlands elftal. KNVB-directeur gaat ondertussen op zoek naar een opvolger voor Koeman. "Ronald heeft er alles uitgehaald en er was een ongelooflijk goede binding tussen de spelers en de staf. Ik vind het ook geen makkelijke opdracht om een nieuwe coach te vinden", zei hij vandaag bij FOX Sports.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen