Botman: "Als zoiets voorbij komt, ben je gek als je dat niet doet"

20 augustus 2020, 07:59

Sven Botman verraste met zijn transfer naar Lille. Na verhuurd te zijn aan sc Heerenveen wilde de twintigjarige verdediger voor zijn kans gaan bij Ajax, maar dat liep deze zomer anders. Zonder zijn Ajax-debuut verkaste Botman naar Frankrijk.

Ondanks zijn sterke seizoen in Friesland en het vertrek van Joël Veltman, was Botman niet direct verzekerd van een basisplaats bij Ajax. "Er was wel heel veel concurrentie. Ik loop niet weg voor concurrentie, maar als er zoiets voorbij komt met een plan dat me heel erg aantrok, dan ben je denk ik gek als je dat niet doet", vertelt hij aan Voetbal International over zijn move naar Lille. "Ze willen Europees spelen, uiteindelijk naar de Champions League, maar ook het plan voor mij persoonlijk ziet er goed uit. (...) Als je ziet hoeveel spelers Lille de afgelopen jaren heeft verkocht aan Europese topclubs, dat is indrukwekkend."

In het shirt van Heerenveen speelde Botman zich in de kijker van Lille. "Ik heb vorig seizoen natuurlijk het hele jaar in de Eredivisie gespeeld. Ze hebben sowieso een transferbeleid dat ze graag jonge jongens halen, om vervolgens weer door te verkopen. En ik ben voor hen een speler waarvan ze denken dat ik de komende paar jaar van waarde kan zijn in het veld en dan van waarde kan zijn op de transfermarkt, zeg maar. Ze zochten een type speler zoals ik achterin: een jonge linksbenige centrumverdediger met ervaring op het hoogste niveau."

Dat hij nooit voor Ajax 1 debuteerde, neemt Botman op de koop toe. "Ik had natuurlijk wel graag ooit voor Ajax in de Arena willen spelen, maar het mocht niet zo zijn. Weet je, ik ben blij met deze stap, dus ik zit er niet heel erg mee, ofzo."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen