Rangnick: "Het idee om op Zlatan te vertrouwen niet logisch"

20 augustus 2020, 10:09

Ralf Rangnick begrijpt dat AC Milan vasthoudt aan trainer Stefano Pioli. Hij vraagt zich wel af of de Italiaanse club voor de verdere toekomst de juiste koers vaart. De 62-jarige Duitser was zelf langere tijd zeer serieus in beeld om het van Pioli over te nemen.

"Eind oktober werd er voor het eerst contact met mij gelegd, toen de ploeg drie punten van de degradatiezone stond", vertelt Rangnick aan La Gazzetta dello Sport. "Na de coronastop was Milan het beste team. Verandering zou niet verstandig en respectvol voor Pioli zijn geweest. Pioli verdiende het zijn baan te behouden. Of dit de juiste beslissing is voor de middellange en lange termijn, is een andere kwestie."

In het interview met de roze sportkrant krijgt Rangnick de vraag of hij Zlatan Ibrahimovic zou behouden. "Wat je je moet afvragen is: waarom kwam Milan bij mij uit? Wat waren de plannen? Misschien wilden ze een andere koers gaan varen? Het is niet mijn stijl om mij te concentreren op een 38-jarige speler. Niet vanwege zijn talent, maar ik creëer liever talent en waarde op het veld. Het idee om op Ibrahimovic of Simon Kjaer (31 jaar, red.) te vertrouwen, vond ik niet logisch. Maar dat is hoe ik ernaar kijk. Het is niet per se goed of fout. Toen Ibra zei dat hij mij niet kende, had hij het juist. Ik heb hem nog nooit ontmoet."

Carte blanche

Vanuit Italië klonken berichten dat Rangnick als trainer én technisch directeur carte blanche zou krijgen. "In de afgelopen 36 jaar heb ik succes gehad, omdat ik meer dan een simpele coach kon zijn. Ik beschouw mijzelf als onderdeel van een motor met verschillende onderdelen. Ik zoek de beste mensen: van personeel tot voedingsdeskundigen, van psycholoog tot videoanalist. Deze aanpak zou werken in de Serie A, als er draagvlak en gedeelde visie is. Kijk maar naar Engeland. Jürgen Klopp zal geen speler halen die niet de juiste mentaliteit of kenmerken heeft die horen bij zijn speelstijl."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen