ADO Den Haag neemt Besuijen (19) over van AS Roma

20 augustus 2020, 15:41

ADO Den Haag gaat in zee met Vicente Besuijen (rechts op foto). De negentienjarige aanvaller, die al ruime week meetrainde in de Hofstad, komt over van AS Roma. Besuijen heeft voor drie seizoenen getekend. Voor ADO is de jeugdinternational de achtste versterking voor het nieuwe seizoen.

De in Colombia geboren Nederlander komt oorspronkelijk uit de jeugdopleiding van Ajax en FC Volendam. In de academie van Volendam wekte hij de aandacht van Roma. Besuijen speelde de afgelopen drie jaar voor de hoogste jeugdteams van Roma en trainde regelmatig mee met de eerste selectie van de Giallorossi.

Bij ADO kan Besuijen daadwerkelijk zijn debuut in het betaald voetbal maken. "Vicente is één van de meest talentvolle vleugelspitsen van ons land in zijn leeftijdscategorie. We zijn zeer content met deze ambitieuze en snelle speler, die in vrijwel alle vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje heeft gespeeld", zegt Martin Jol als hoofd van ADO's technisch hart op het clubkanaal van de Residentieclub.

Besuijen: "De club sprak tijdens de gesprekken veel geloof in mij uit. Het gevoel is goed en warm. Ik hoop hier veel speelminuten te maken. Dat is me erg goed bevallen. Het is een leuke groep, waarin ik goed ben opgevangen. Wat voor type speler ik ben? Ik ben een aanvaller die ervan houdt om acties te maken en snelheid te gebruiken tussen de linies. Uiteraard wil ik ook altijd productief zijn."

ADO trok eerder Kees de Boer, Emilio Estevez Tsai, Peet Bijen, Samy Bourard, Amar Catic, Boy Kemper en Andrei Ratiu al aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen