La Spezia voor het eerst in de clubhistorie naar de Serie A

20 augustus 2020, 23:27

De Serie A heeft er een nieuw gezicht bij: La Spezia is donderdagavond voor de eerste keer in haar historie gepromoveerd naar de hoogste afdeling van Italië. Ondanks een 0-1 nederlaag tegen Frosinone is de landskampioen van 1944 volgend jaar te zien in de Serie A. Benevento en Crotone promoveerden eerder al. 

In het heenduel had Spezia met 0-1 gewonnen bij Frosinone, dat in de laatste jaren een knipperlichtrelatie had met de Serie A. Na een uur bracht Marcus Rohdén hoop op een volgende terugkeer naar de Serie A, maar verder dan de 0-1 kwamen de bezoekers niet. Vanwege het coronavirus werden er in de play-offs géén verlengingen gespeeld, maar promoveert bij een gelijke stand over twee duels de ploeg die het hoogste eindigde in de reguliere competitie. Als nummer drie was dat duidelijk in het voordeel van Spezia, ten opzichte de achtste plaats van Frosinone. 

De laatste acht seizoenen speelde Spezia op het tweede niveau van Italië, waar het in 2012 naar promoveerde. De titel in 1944 was een officieuze, totdat die in 2002 werd toegekend door de Italiaanse voetbalbond. Het is voor de eerste keer dat de regio Liguria met drie clubs in de Serie A is vertegenwoordigd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen