Kristensen: "Ajax won alles. Ik zou mezelf dan ook niet opstellen"

21 augustus 2020, 08:21   Bijgewerkt: 21 augustus 2020, 09:14

Rasmus Kristensen heeft een jaar na dato vrede met zijn vertrek bij Ajax. Vanwege een gebrek aan perspectief vertrok de 23-jarige rechtsback naar Red Bull Salzburg, morgen (zaterdag) de oefenpartner van Ajax. "Ik ben eerlijk, maar niet dom", zegt de Deen.

"Ik wilde spelen. Daarom wilde ik ook weg. Maar ik was niet boos op iemand of op de trainer. Dat kon ook niet. Anderen waren beter", vertelt Kristensen aan het Algemeen Dagblad. "Ik zag concurrenten op een hoog niveau heel goed presteren. Noussai Mazraoui had een topseizoen. Hij scoorde in de Champions League. Ajax won alles. Waarom zou je Mazraoui eruithalen? Ik zou mezelf dan ook niet opstellen."

Kristensen is blij dat hij de zo succesvolle Champions League-campagne van twee jaar geleden van dichtbij kon meemaken, ook al speelde hij amper. "Mensen kijken te veel naar of iemand speelde of niet, maar soms is deel zijn van een team, een rit en een ervaring, al een gigantisch iets. Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze onderdeel zijn geweest van een team dat één seconde verwijderd was van de Champions League-finale? Dit was één van de beste Ajax-teams en dat seizoen was onderdeel van Ajax' mooiste geschiedenis. Het geeft me een heel goed gevoel dat ik daar weer een klein onderdeel van was."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen