Proefspeler Maria onderuit in oefenduel PEC Zwolle met VVCS

21 augustus 2020, 15:47   Bijgewerkt: 21 augustus 2020, 15:53

PEC Zwolle heeft vrijdagmiddag een oefennederlaag geleden tegen VVCS, het team met clubloze spelers. Het jeugdige elftal van John Stegeman moest over twee keer 35 minuten met 1-0 buigen. Bodi Brusselers maakte het enige doelpunt. Meest opvallende naam aan de zijde van PEC was die van proefspeler Michael Maria.

Maria waagt zich voor de tweede keer in korte tijd aan een proefperiode in de Hanzestad. De linksback speelde bijna de hele wedstrijd mee. Verder koos Stegeman vooral voor spelers die in de eerste oefenwedstrijden nog niet veel een spelen toe waren gekomen. Zij bleken niet opgewassen tegen Team VVCS.

Brusselers maakte in de eerste helft het enige doelpunt van de middag. Hij troefde verdediger Rav van den Berg en Marc-Olivier Doué af. Na rust kreeg PEC, voldoende mogelijkheden op de gelijkmaker, maar Mike van Duinen, Thomas van den Belt, Clint Leemans en Yuta Nakayama hadden het vizier niet op scherp.