Willem II en PSV kunnen leven met gelijkspel in Tilburg

21 augustus 2020, 22:57

In een ondanks de veel lege plekken sfeervol Koning Willem II-Stadion hebben Willem II en PSV in een rommelig duel met 1-1 gelijkgespeeld. De Eindhovenaren kwamen voor rust op voorsprong via Donyell Malen, maar zagen dat de gastheren een kwartier voor tijd nog langszij kwamen na een blunder in de defensie van PSV.

Roger Schmidt zal met tevredenheid gekeken hebben naar het spel van zijn ploeg voor rust. Dat was niet groots, maar wel wat vloeiender dan tijdens het 1-1 gelijkspel tegen Vitesse van vorige week. In Tilburg kwam het al vroeg op voorsprong, juist na een sterke start van Willem II. Na een rustig openingskwartier maakte Donyell Malen de eerste goal in Tilburg. Cody Gakpo gaf de bal buitenkant schoen en zag Malen, die niet bij de voorselectie van Oranje zit, de score openen.

Willem II, dat een week geleden met dank aan een uitblinkende Kwasi Wriedt het oefenduel met VVV-Venlo won, kwam in de eerste helft niet aan voetballen toe. Alleen een bevlieging van Wriedt was bijna doeltreffend, maar hij knalde van afstand op de lat. PSV bleef verder makkelijk overeind en ging met de voorsprong rusten.

Door een wat rommelige tweede helft, voornamelijk door het voortdurende gewissel aan beide kanten, was het na rust niet zo vermakelijk. Wel viel er voor Tilburg wat te juichen. Armando Obispo liet zich de bal ontfutselen door Vangelis Pavlidis, die als invaller een kwartier voor tijd de 1-1 eenvoudig over Jeroen Zoet heen te wippen.

En met dat gelijkspel zullen beide clubs wel tevreden zijn. PSV oefent morgen opnieuw, dan tegen Eintracht Frankfurt. Willem II speelt na het weekend alleen nog tegen AA Gent.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen