Heracles-directeur: "Top vijf bestormen niet voor ons weggelegd"

22 augustus 2020, 15:11

Al jaren draait Heracles Almelo uitstekend mee in de middenmoot, maar het is de vraag of de stap naar de subtop ook kan worden gezet. Directeur Tim Gilissen heeft daar zijn vraagtekens bij, zeker ook omdat het volgens hem al lastig genoeg is om in de middenmoot te kunnen blijven.

Kan Heracles de volgende stap gaan zetten? "Is dat structureel meedraaien in de subtop? De laatste vijf seizoenen hebben we het beter gedaan dan de seizoenen daarvoor. Eigenlijk sinds de uitbreiding van het stadion. De vraag is altijd: zit er meer rek in naar boven of is de uitdaging al groot genoeg om te stabiliseren?", zegt Gilissen tegen TC/Tubantia.

Hij acht het niet mogelijk om door te stoten naar de subtop. "Ik wil de buitenwereld graag uit de droom helpen. Mocht je spelers als Cyriel Dessers langer dan een seizoen behouden, dan zou zoiets kunnen. Maar dat lukt je niet. Wij zijn voor veel spelers een springplank naar een volgende club. De top vijf bestormen is niet voor ons weggelegd of we moeten openstaan voor een Chinese investeerder. Dat doen we liever niet, we willen graag baas blijven in eigen huis."

Toch is er volgens Gilissen nog wel genoeg uitdaging voor de club. "Waarvoor wij bestaan? We willen stabiel zijn in de eredivisie, de volgende Robin Gosens kweken, het stadion vol spelen en Almelo op de kaart zetten. Er wonen 70.000 mensen in de stad en er kunnen 12.000 mensen in het stadion. Als we het vol krijgen, is dat heel mooi. Dat is hier de uitdaging en daarin zit de voldoening en het plezier."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen