Ajax Onder-19 krijgt in Youth League pak slaag van Benfica

22 augustus 2020, 17:01

Het Youth League-avontuur van Ajax Onder-19 is zaterdag ten einde gekomen. In de halve finale van het prestigieuze toernooi was Benfica veel te sterk voor de ploeg van John Heitinga. Het werd 3-0 voor de Portugezen en daar was niets op af te dingen.

In de kwartfinale op het toernooi in Zwitserland won Ajax nog knap met 3-1 van FC Midtjylland O19. Een goede prestatie, aangezien Naci Ünüvar, Devyne Rensch, Brian Brobbey en Kenneth Taylor niet inzetbaar zijn omdat ze op trainingskamp zijn met het eerste elftal. Tegen Benfica werd dat zaterdag pijnlijk duidelijk. De Portugezen waren beter en gingen rusten met een 1-0 voorsprong, omdat Araújo op slag van rust hard raak schoot.

De voorsprong was verdiend, want Benfica had er voor de doelwissel nog wel meer kunnen maken. Ajax Onder-19 was de onderliggende partij, maar bleef wel lang in de wedstrijd. Toch ging het in het laatste kwartier mis. Embaló maakte een kwartier voor tijd de 2-0 en een rake penalty van Dantas maakte tien minuten voor het einde aan alle Ajax-hoop een einde. De halve finale is zodoende het eindstation geworden voor het team van Heitinga.