Feyenoord maakt indruk met zege op grootmacht Dortmund

22 augustus 2020, 18:28   Bijgewerkt: 22 augustus 2020, 19:18

Het Feyenoord van Dick Advocaat heeft zaterdag van zich doen spreken in een oefenwedstrijd. Er werd in Duitsland knap met 3-1 gewonnen van Borussia Dortmund. De Rotterdammers kwamen in het oefenduel met 3-0 voor en gaven dat niet meer weg. Justin Bijlow deed nog van zich spreken door een penalty van Erling Haaland te stoppen.

In het Duitse Duisburg was niet Bijlow, maar Nicolai Jørgensen de opvallendste man. Na een scherpe counter zorgde hij na zeventien minuten voor de 0-1. Dat gebeurde op aangeven van Mark Diemers, die net als Bryan Linssen in de basis stond. Drie minuten later kopte Eric Botteghin uit een corner ook nog de 0-2 tegen de touwen en daar bleef het niet bij. Wederom in de counter zorgde Jørgensen voor de 0-3. Hij deed dat na goed werk van Orkun Kökçü.

Feyenoord ging zodoende rusten met een 0-3 voorsprong en dat was natuurlijk knap te noemen. Via Axel Witsel deed Dortmund nog wel wat terug, maar erger werd het niet. Dat was te danken aan Bijlow die in de slotfase een strafschop van Haaland tegenhield. Er werd zodoende afgefloten bij een 1-3 stand voor Feyenoord. De wedstrijd duurde overigens niet negentig minuten, maar een uur.

Feyenoord speelt zaterdag ook nog een oefenduel met MSV Duisburg, dat eerder vandaag met 5-1 van Dortmund verloor. Feyenoord is nog ongeslagen in de voorbereiding. Het won eerder met 3-0 van Sparta Rotterdam en speelde gelijk tegen FC Twente (0-0).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen