Botman speelt bij debuut in Franse competitie gelijk

22 augustus 2020, 22:55   Bijgewerkt: 23 augustus 2020, 10:30

Dankzij een feilloos debuut van Sven Botman heeft Lille de eerste competitiewedstrijd met een gelijkspel afgesloten. Stade Rennes werd in een leuk duel in Frankrijk op 1-1 gehouden. Botman speelde meteen de volledige negentig minuten en maakte indruk in het hart van de defensie.

Na een jaar op huurbasis bij SC Heerenveen telde Lille zo'n negen miljoen euro neer voor de verdediger bij Ajax. Bij de Fransen begon hij meteen in de basis, naast de gelauwerde José Fonte centraal achterin. In de eerste helft gebeurde er van alles, zo kregen Sacha Boey (Stade Rennes) en Lille-linksback Reinildo Mandava kort na elkaar de rode kaart. Daartussen opende Jonathan Bamba de score namens de thuisploeg.

Met tien tegen tien werden de ruimtes groot op het veld en daar profiteerde Rennes een kwartier voor tijd van middels Damien Da Silva. Zo werd alles eerlijk verdeeld in Lille, waar de bezoekers de laatste paar minuten nog dichtbij de winnende goal waren. Zover kwam het voor Botman en co gelukkig niet.