Willem II
0 – 0
Fortuna Sittard

Janssen scoort en krijgt rode kaart in competitie van Mexico

23 augustus 2020 – Vincent Janssen heeft een opmerkelijke speelronde achter de rug in de Mexicaanse competitie. De Nederlandse spits van Monterrey kwam tot scoren tegen Club América, maar kreeg ook een rode kaart: 1-3. De wedstrijd werd in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) gespeeld.

Janssen scoort en krijgt rode kaart in competitie van Mexico

In de zesde speelronde begon Monterrey door een doelpunt van Nicolas Sanchez goed aan de wedstrijd. Hij verzilverde na een halfuur een penalty en kort daarna maakte Janssen er 0-2 van. Hij maakte zijn eerste goal van het nieuwe seizoen door uit een rebound raak te pegelen. Via Emanuel Aguilera kwam Club América nog wel terug tot 1-2, maar het werd in de slotfase ook nog 1-3 voor de bezoekers door een treffer van Maximiliano Meza.

Janssen maakte dat allemaal niet meer mee, omdat hij in de 52ste minuut met rood van het veld gestuurd was. Kort voor rust kreeg de spits zijn eerste kaart en na de doelwissel ging het vervolgens mis. Janssen kreeg zijn tweede gele kaart toen hij op de hand van een tegenstander was gaan staan. Van opzet leek geen sprake, maar toch moest de spits inrukken. Zonder de aanvaller trok Monterrey toch de overwinning over de streep. Los van de rode kaart voor Janssen kregen beide ploegen nog een rode prent in de heetgebakerde topper.

Monterrey staat na zes duels vijfde, terwijl Club América derde staat.

Eredivisie

gerelateerd