Brandts: "Hoe Katwijk speelde, had niets met voetbal te maken"

23 augustus 2020, 22:18   Bijgewerkt: 4 december 2023, 17:29

Ernie Brandts spreekt duidelijke taal over de manier waarop Katwijk voetbalde tegen FC Eindhoven. De trainer van Eindhoven maakte zaterdag een einde aan het oefenduel tussen beide clubs. "Hoe Katwijk speelde, was gewoon gemeen. Het had niets met voetbal te maken", aldus de oefenmeester.

"Trekken, duwen, schoppen, gestrekte benen. Het was bewust proberen spelers te blesseren. En dat hoeven we niet te accepteren", zegt Brandts tegen het Eindhovens Dagblad. Na een overtreding van Katwijk-verdediger Raoul Esseboom op Kaj de Rooij vlak voor rust, stapte Eindhoven van het veld. "Die pakte Kaj in een soort nekklem. Dat was de druppel."

Lees ook: 'Gepiepeld' Katwijk overweegt juridische stappen tegen Eindhoven

Katwijk is zich van geen kwaad bewust. Zaterdagavond sprak de Tweede Divisie-club via Twitter van een 'hard, maar fair' duel. Intussen overlegt Katwijk ook met haar juristen om de gemaakte kosten voor het oefenduel te verhalen op Eindhvoen. Brandts: "Als het fair was, waren wij echt niet van het veld gestapt. Wij willen de voorbereiding namelijk ook goed afsluiten. En die scheidsrechter is waarom het uit de hand is gelopen. Hij liet vanaf het begin alles doorgaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen