Treffer in 97ste minuut brengt Elche terug naar La Liga

24 augustus 2020, 00:14

Het sprookje van Elche is compleet: door een doelpunt diep in blessuretijd keert de club terug naar de Primera Division. In het tweeluik met Girona maakte Pere Milla in de 97ste minuut het enige doelpunt. Elche wist zich ook pas op het nippertje voor de play-offs om promotie te plaatsen.

Elche bereikte het seizoenstoetje, omdat Fuenlabrada het veel besproken inhaalduel met het gedegradeerde Deportivo la Coruna op de valreep verloor. Als nummer zes meldde Elche zich als outsider in de play-offs. In de halve finale werd Real Zaragoza over twee wedstrijden met 1-0 geklopt, waarna het treffen Girona wachtte

In eigen huis kwam Elche tijdens het heenduel niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De return leek binnen reguliere speeltijd eveneens geen treffers op te leveren, ook al speelde Girona vanwege een rode kaart van Cristhian Stuani ruim een half uur met tien man. Maar na zeven minuten in blessuretijd profiteerde Elche alsnog van de manmeersituatie. Milla werd de grote held door bij de tweede paal ongedekt de bal tegen de touwen te koppen.