Brama blikt terug op Twente-tapes: "Nooit antwoord gekregen"

24 augustus 2020, 09:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wout Brama krijgt na maanden voor zijn gevoel eindelijk weer een echte kans bij FC Twente. Nadat hij afgelopen seizoen persona non grata was geworden in Enschede, is hij inmiddels weer een belangrijke pion én draagt hij de aanvoerdersband van de Tukkers. De 34-jarige middenvelder blikt terug op een van de meest roerige seizoenen uit zijn rijke loopbaan.

Brama werd door de vertrokken Twente-coach Gonzalo García steevast genegeerd in de basisopstelling. "Vanaf de winterstop trainde ik alleen nog maar om voor mezelf fit te blijven, want ik voelde aan alles dat ik niet meer zou gaan spelen", vertelt de middenvelder in gesprek met Tubantia. "Wat me vooral dwars heeft gezeten, is dat ik nooit uitleg of een antwoord heb gekregen op de vragen wat ik verkeerd deed en wat ik anders moest doen. Ja, dat hoorde ik later in de tapes."

Brama doelt op de beruchte Brama-tapes, waarin te horen was hoe keeperstrainer Sander Boschker hem in het bijzijn van supporters verwijten maakte. Zo was Brama volgens Boschker de schuldige achter de slechte resultaten van de Enschedeërs.

Onder de nieuwe trainer Ron Jans hoopt Brama zijn naam weer wekelijks op het opstellingsformulier terug te vinden. "Ik weet ook dat het moment dat ik niet meer ga spelen steeds dichterbij komt. Dat is de wet van de natuur en zo hoort het ook", constateert Brama. "Als een jonge speler het beter doet, dan moet hij spelen, zo simpel is het. Maar dat moment probeer ik wel zo lang mogelijk uit te stellen. Ik zal er alles aan doen om zoveel mogelijk te gaan spelen. Twente heeft me niet voor niets laten bijtekenen en als we straks in de winter weer om de tafel gaan, wil ik de club nog altijd het gevoel geven dat ik van waarde ben en een meerwaarde voor de groep kan zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen