'Cagliari wil Ajax verlossen van de Roemeense miskoop Marin'

24 augustus 2020 – Ajax lijkt te worden verlost van middenvelder Razvan Marin. De Roemeense middenvelder staat namelijk in concrete belangstelling van het Italiaanse Cagliari. De constructie - huur danwel koop - van de overgang is nog niet bekend, wel zou Erik ten Hag zich inmiddels hebben neergelegd bij een vertrek van Marin. Hij kwam juist op voorspraak van de coach naar Amsterdam. 

'Cagliari wil Ajax verlossen van de Roemeense miskoop Marin'

Dat schrijven De Telegraaf en Voetbal International althans, op basis van bronnen van beide clubs. Tegen RB Salzburg maakte Marin al geen deel meer uit van de wedstrijdselectie, waardoor de geruchten over een vertrek alleen maar worden versterkt. Tot dusver was het huwelijk met de van Standard Luik overgenomen middenvelder erg ongelukkig. Wel ligt hij nog tot liefst 2024 vast, al zal hij de 12,5 miljoen waarvoor hij werd gehaald, niet meer opbrengen. 

Lees ook: Ajacied Marin wil alsnog slagen: "Wil graag basisspeler worden"

Ondanks die forse transfersom die Ajax afgelopen jaar betaalde, maakte Marin nog geen overweldigende indruk. Afgelopen seizoen kwam hij tot zeventien optredens, voornamelijk als invaller. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft hij ook nog geen basisplaats kunnen bemachtigen, op het overvolle middenveld waarop ook veel talent rondloopt.

Met onder andere Donny van de Beek, Ryan Gravenberch, Zakaria Labyad, Carel Eiting, Édson Alavarez, Lisandro Martínez en Kenneth Taylor zijn er genoeg alternatieven op het middenveld van de Amsterdammers. Het is nog onduidelijk of er een vervanger wordt aangetrokken, mocht Marin inderdaad verkassen.

Ajax

gerelateerd