'Schmidt positief verrast door ontwikkeling Teze en Mauro'

24 augustus 2020, 11:36

Roger Schmidt is tevreden over de ontwikkeling van centrumverdediger Jordan Teze en gelegenheidslinksback Mauro Júnior, die uitzicht hebben op een basisplaats bij PSV. Bovendien ziet Schmidt dat Pablo Rosario een flinke ontwikkeling doormaakt. De middenvelder verloor afgelopen seizoen zijn aanvoerdersband aan Denzel Dumfries, maar beleeft een frisse herstart.

Het drietal maakt een goede indruk op Schmidt, weet het Eindhovens Dagblad. Minder overtuigd is de Duitser van de kwaliteiten van Timo Baumgartl en Olivier Boscagli. Laatstgenoemde leidde in het oefenduel met Eintracht Frankfurt een tegentreffer in en moest geblesseerd het veld verlaten, maar na onderzoek in het ziekenhuis is de verwachting dat hij spoedig de training zal hervatten.

Schmidt heeft bij technisch directeur John de Jong een wensenlijstje neergelegd met posities waar hij graag versterkingen ziet komen. Eerder werd al bekend dat PSV oren heeft naar de komst van Guus Til, die in 2018 voor een miljoenenbedrag AZ voor Spartak Moskou verruilde. Ook staat RB Leipzig-doelman Yvon Mvogo op de radar. De Jong speurt verder nog naar een linksback en een centrale verdediger.

Lees ook: 'Til mag verhuurd worden

PSV hoopt dit seizoen onder Schmidt, die in het verleden werkte voor onder meer RB Salzburg en Bayer Leverkusen, anders dan vorig jaar weer een serieuze gooi te doen naar de titel. Agelopen seizoen beleefden de Eindhovenaren een teleurstellend jaar onder de ontslagen Mark van Bommel en diens opvolger Ernest Faber. PSV eindigde op de teleurstellende vierde plek.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen