'Chelsea akkoord met Bayer over komst van Havertz'

24 augustus 2020, 13:17   Bijgewerkt: 24 augustus 2020, 14:22

Kai Havertz lijkt na een maandenlange geruchtenstroom eindelijk dichtbij een overstap naar Chelsea. De talentvolle middenvelder van Bayer Leverkusen zou voor tachtig miljoen euro exclusief bonussen de oversteek kunnen maken naar Engeland. Beide clubs zijn momenteel bezig in de afrondende fase van het papierwerk en maken waarschijnlijk snel de deal wereldkundig.

Diverse media melden het akkoord tussen Leverkusen en Chelsea, waaronder het betrouwbare Sky Sports en transferspecialist Fabrizio Romano. De transfersom kan door bonussen uiteindelijk oplopen tot liefst honderd miljoen euro, waardoor Havertz de duurste speler uit de clubhistorie zou worden. Dat record staat nu nog op naam van Kepa Arrizabalaga, die vorig jaar voor tachtig miljoen euro bij Athletic Bilbao werd opgepikt.

Havertz kan bij Chelsea ploeggenoot worden van Hakim Ziyech, die dit seizoen de overstap maakte van Ajax. Ook Timo Werner koos voor een overstap naar de Londense topclub. De Duitse jongeling maakte dit seizoen indruk in de Bundesliga onder de vleugels van Peter Bosz, door twaalf keer te scoren en zes treffers voor te bereiden. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen