'Koeman wijst Suárez telefonisch de deur bij Barça'

24 augustus 2020, 13:36   Bijgewerkt: 24 augustus 2020, 14:05

Goed nieuws voor Ajax: 'transfertarget' Luis Suárez mag van Ronald Koeman op zoek naar een nieuwe club. De Nederlandse oefenmeester is niet van plan de Uruguayaanse spits te gebruiken en meldde hem vandaag telefonisch dat hij niet in de plannen voorkomt. Suárez staat nog onder contract tot medio 2021.

Dat weet het Catalaanse radiostation Rac1. Het is de eerste grote zet van Koeman in zijn grootschalige herstructurering, waarin hij afscheid wil nemen van een groot gedeelte van de falende en de oude spelersselectie. FC Barcelona greep dit seizoen naast de landstitel en werd in de Champions League met 8-2 vernederd door Bayern Mùnchen. 

De 33-jarige spits speelt sinds 2014 voor Barça, dat hem na een succesvolle periode in Engeland overnam van Liverpool. In Camp Nou beleefde Suárez als aanvalsmaatje van Lionel Messi uiterst productieve seizoenen. Afgelopen jaargang bleef de teller in de competitie steken op zestien treffers. Suárez raakte voor de coronabreak geblesseerd aan zijn knie, waardoor hij enkele duels moest toekijken.

Ajax flirtte eerder al openlijk met Suárez, die hoog op het wensenlijstje van de Amsterdammers staat. De aanvaller speelde drie seizoenen voor Ajax, dat hem overnam van FC Groningen. Zelf sprak hij eerder de hoop uit ook komend seizoen het shirt van de Blauganas te dragen en gaf aan nog niets te hebben gehoord van zijn werkgever. Door dit gesprek met Koeman, is daar dus verandering in gekomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen