'PSV vindt in Leipzig-keeper Mvogo de eerste aanwinst'

24 augustus 2020 – PSV gaat zich op korte termijn versterken met Yvon Mvogo. De Zwitserse keeper van RB Leipzig wordt al langer gelinkt aan de Eindhovenaren, maar zou inmiddels zijn aangekomen in Eindhoven. Als alle procedures verder worden afgerond, gaat hij de eerste echte zomeraanwinst (op huurbasis) worden.

'PSV vindt in Leipzig-keeper Mvogo de eerste aanwinst'

Dat schrijven het Eindhovens Dagblad, Voetbal International en De Telegraaf althans. Trainer Roger Schmidt is groot fan van meevoetballende keepers, maar Lars Unnerstall en in mindere mate Jeroen Zoet voldoen niet aan dat profiel, waardoor er ondanks de aanwezigheid van drie (met Robbin Ruiter eerder zelfs vier) keepers met Eredivisie-ervaring, er toch een nieuwe sluitpost wordt gehaald. Wat voor gevolgen dat heeft voor Zoet en Unnerstall is nog niet bekend. Hidde Jurjus liet al weten te willen vertrekken, dat zal voor Zoet in elk geval niet anders zijn als de keuze op Mvogo valt.

Lees ook: Schmidt hoopt snel aanwinst bekend te kunnen maken

Mvogo speelde tussen 2012 en 2017 bij BSC Young Boys, waarna hij naar Leipzig werd gehaald. Daar kon hij echter niet uitgroeien tot de eerste doelman. In totaal kwam hij tot negentien optredens bij de club, van wie PSV hem voor komend seizoen gaat huren. Dat betekent vermoedelijk wel dat zijn in 2021 aflopende contract automatisch met een jaar verlengd gaat worden bij de Duitsers.

Eerste zomeraanwinst
Behalve een gloednieuwe technische staf bleven de 'aanwinsten' van PSV dit seizoen beperkt tot het terugkeren van huurlingen en geblesseerde spelers en de doorbraak van talent. Donyell Malen, Mauro Júnior (als linksachter, Patrick van Aanholt lijkt niet meer nodig), Jeroen Zoet, Maximiliano Romero, Noni Madueke en Jordan Teze moeten vooralsnog voor een impuls zorgen, maar de oefenwedstrijden van de Eindhovenaren geven geen aanleiding om te denken dat er helemaal geen externe versterking nodig is. Met de naderende komst van Mvogo kan dan ook eindelijk de eerste speler worden gepresenteerd.

PSV

gerelateerd