Van der Sar ziet niets in Final 8-opzet in Champions League

24 augustus 2020, 19:46

Bij de UEFA kijkt men tevreden terug op het Final 8-toernooi in de Champions League. Door de coronacrisis werd het toernooi stilgelegd en omdat het toch afgemaakt moest worden, werd er gekozen voor een soort toernooiopzet in Portugal. Edwin van der Sar vindt het een goede oplossing, maar ziet er niets in voor de toekomst.

Bij de UEFA is men tevreden en overweegt de bond om het format van de knock-out-duels in de toekomst vaker te gebruiken. Ajax-directeur Van der Sar schiet dat plan tegenover De Telegraaf al bij voorbaat af. "Ik snap dat het een leuk format is voor het publiek, maar voor de clubs ligt dat wel anders", vertelt de directeur aan het dagblad. Met Ajax zal hij komend seizoen actief zijn in de groepsfase van het toernooi.

Hij is van mening dat voorzitter Aleksander Ceferin enkele belangen uit het oog verliest als hij opteert voor de opzet met de knock-out-wedstrijden. "Als het altijd op deze manier gespeeld zou worden, verliezen de clubs veel inkomsten. Denk alleen al aan de recettes in de knock-outfase. Dat loopt in de miljoenen. Voor de clubs zal het geen serieuze optie zijn om de knock-outfase altijd op deze manier af te werken."

Lees ook: UEFA ziet in Final 8-opzet mogelijk idee voor toekomst

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen