Domper Oranje: Löw neemt Gosens op in Nations League-selectie

25 augustus 2020, 16:42   Bijgewerkt: 25 augustus 2020, 16:49

Slecht nieuws voor de aanstaand opvolger van bondscoach Ronald Koeman: Robin Gosens is vermoedelijk niet beschikbaar voor het Nederlands elftal. De back van Atalanta Bergamo had naar eigen zeggen nog geen keuze gemaakt, maar is voor de duels in de Nations League opgeroepen door de Duitse bondscoach Joachim Löw. Als de verdediger in actie komt tegen Spanje of Zwitserland, is een gang naar Oranje definitief van de baan.

Löw wilde Gosens in maart al selecteren, maar destijds gooide de corona-uitbraak roet in het eten. Zonder het virus was Gosens zeer waarschijnlijk al international van Die Mannschaft geweest. Oranje zou hem desondanks ook nog volgen, maar dat lijkt op niets uit te lopen. Ook Oliver Baumann (Hoffenheim) en Florian Neuhaus (Gladbach) debuteren in de selectie van Löw, waarin ondanks diens excellente vorm nog altijd geen plaats is gemaakt voor Champions League-winnaar Thomas Müller.

Lees terug: Koeman volgt Gosens nog altijd met grote interesse

Maguire wél bij Engeland

Ondanks dat verdediger Harry Maguire momenteel flink onder vuur ligt vanwege een vechtpartij in Griekenland, is de centrale verdediger van Manchester United 'gewoon' opgenomen in de selectie van Engeland. Bondscoach Gareth Southgate laat Kalvin Phillips (Leeds), Phil Foden (Manchester City) en Mason Greenwood (Manchester United) mogelijk debuteren voor The Three Lions, terwijl de veelscorende Danny Ings voor het eerst in vijf jaar is opgeroepen bij de Engelsen.

Twee Belgische debutanten

Bij België zijn liefst 29 spelers opgeroepen door bondscoach Roberto Martínez, die Landry Dimata en Jérémy Doku laat debuteren in de A-selectie. Thomas Vermaelen wordt er mogelijk nog aan toegevoegd, als het papierwerk met Japan tijdig kan worden afgerond. Michy Batshuayi en Christian Benteke zijn de belangrijkste afwezigen, van de selectie waarin Anderlecht hofleverancier is met vijf spelers.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen