Venezia verlost Johnsen en Ajax van ongelukkig huwelijk

25 augustus 2020, 17:07

Ajax heeft dinsdag afscheid genomen van Dennis Johnsen (22). De buitenspeler vertrekt naar het Italiaanse FC Venezia en wordt daarmee verlost uit Amsterdam, waar hij geen enkel uitzicht op sportief perspectief meer had. Het gaat om een definitieve transfer, al wordt over een te betalen bedrag niet gesproken.

In 2017 stapte hij met hoge verwachtingen over van sc Heerenveen naar Ajax, maar daar kwam hij ondanks enkele goede optredens in Jong Ajax nooit helemaal uit de verf. De 22-jarige aanvaller werd vervolgens door Ajax verhuurd aan Heerenveen en PEC Zwolle, maar ook daar imponeerde hij niet.

Trainer Erik ten Hag toonde zich eerder al meermaals niet tevreden over de buitenspeler en deed in de voorbereiding op het nieuwe seizoen dan ook geen enkel beroep op de Noor. In totaal kwam hij tot vijf officiële optredens in de hoofdmacht van de Amsterdammers en debuteerde tijdens de bekerwedstrijd ASV De Dijk - Ajax (1-4). Veel te weinig gezien de ruim twee miljoen euro die voor hem werd betaald.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen