Feyenoord zet goede reeks niet door tegen Arminia Bielefeld

25 augustus 2020, 17:50

Feyenoord heeft de uitstekende oefenduels tegen Borussia Dortmund en MSV Duisburg dinsdagmiddag geen goed vervolg gegeven tegen Arminia Bielefeld. De ploeg van Dick Advocaat speelde een harde wedstrijd van twee gezichten, die uiteindelijk terecht volledig in balans was (0-0). Steven Berghuis kwam niet in actie.

Ondanks dat Marcos Senesi weer terugkeerde in de basiself nadat hij afgelopen weekend nog ontbrak, had Feyenoord het bijzonder lastig in de eerste helft tegen het naar de Bundesliga gepromoveerde Arminia. Halverwege mocht Feyenoord zeker niet klagen bij een doelpuntloze stand, waarna trainer Advocaat ongetwijfeld een hartig woordje sprak in de kleedkamer. 

In de tweede helft zag het er al beter uit bij Feyenoord, dat enkele kansen kreeg. Orkun Kökcü, Luciano Narsingh en Bryan Linssen waren in de slotfase nog dicht bij de winnende goal, maar die kwam er niet meer. Zodoende zal Advocaat maar voor een klein deel tevreden zijn, iets dat afgelopen weekend nog anders was.

AA Gent - Willem II 1-1

Opnieuw heeft de ploeg van Adrie Koster een alleraardigste indruk gemaakt in de voorbereiding. Nadat het eerder won van VVV-Venlo en gelijkspeelde tegen PSV, was het ook tegen AA Gent de bovenliggende partij. Ondanks dat het vroeg op achterstand kwam, hielden de Tilburgers de overhand en in het tweede bedrijf speelde het met twee spitsen: aanwinst Kwasi Wriedt en Vangelis Pavlidis (als tien). Na een prima combinatie tussen beide voetballers, zorgde eerstgenoemde ervoor dat een onterechte nederlaag Willem II bespaard bleef.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen