Messi krijgt steun na keuze, geruchten over Bartomeu en Koeman

25 augustus 2020, 21:35   Bijgewerkt: 25 augustus 2020, 22:04

Lionel Messi (33) houdt de gemoederen meer dan bezig in Barcelona momenteel. De aanvaller heeft aan de club gevraagd of hij mag vertrekken, middels een speciale clausule in zijn contract. Die zou in juni zijn verlopen, maar dat komt door het coronavirus en kan mogelijk alsnog worden geactiveerd. Pers en fans hebben zich dinsdagavond verzameld rondom het stadion, president Josep Bartomeu is bereid op te stappen en de eerste geruchten doen de ronde.

Na de eerste geruchten over de vertrekwens van Messi is het nieuws inmiddels zelfs door de club bevestigd tegenover The Associated Press. De vertrekwens van Messi ligt er, alleen is het nog de vraag of die juridisch nog verdedigbaar is. Carles Puyol sprak zich middels een tweet uit voor Messi en die werd met twee applaus-emoticons ondersteund door Luis Suárez, een goede vriend van Messi. Dat zou kunnen betekenen dat ook hij op de hoogte is van de wens van de kleine Argentijn. Ook de president van Catalonië nam via social media al afscheid van Messi, die al de hele avond trending topic is. 

Volgens het Spaanse dagblad AS zou ook Ronald Koeman een grote rol hebben gespeeld in de keuze van Messi. De Nederlandse coach zou hebben aangegeven dat het 'over zou zijn' met de privileges voor de sterspeler van de Catalanen. Inmiddels heeft de pers en ook de achterban gemeld bij het stadion, omdat ze antwoorden willen hebben van de clubleiding. Wellicht wordt ook dit onderwerp van gesprek. 

Lees ook'Messi (33) wil FC Barcelona in deze zomer verlaten'

{image[339813][right-half][Josep Bartomeu]}Bartomeu bereid om te vertrekken

De geruchten doen ook sterk de ronde dat preses Bartomeu er alles aan wil doen om Messi bij FC Barcelona te houden. Eerder al liet hij doorschemeren dat hij verwacht dat zijn loopbaan wordt afgesloten in Catalonië, maar Messi heeft geen goede relatie met de voorzitter. Hij zou zelfs bereid zijn om op te stappen in zijn functie, als dat Messi bij Barcelona kan houden.

En, zoals bij alle grote transferbeslissingen momenteel, uiteraard gaan ook al de eerste geruchten de ronde over de toekomst van Messi. Paris Saint-Germain, Manchester United en Internazionale zouden direct hebben geïnformeerd bij het management van Messi. Verdere bevestigen daarover zijn nog niet gedaan door zijn zaakwaarnemer(s).

Bekijk ooksocial media over het einde van Messi bij Barcelona

Volgens Joan Gaspart, de voormalig president van FC Barcelona, kan Messi contractueel gezien momenteel helemaal niet vertrekken. "Hij zal vertrekken in 2021. Ik heb het contract ingezien en het is heel duidelijk. De clausule om te mogen vertrekken eindigde in juni en er is geen weg meer terug", verwacht Gaspart, die momenteel geen officiële functie heeft bij de Catalanen, tegenover Radio Marca.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen