'Messi wil naar Manchester City en heeft Guardiola al gesproken'

26 augustus 2020, 08:00

Het speculeren over de toekomst van Lionel Messi gaat volop door. De kleine Argentijn heeft FC Barcelona laten weten te willen vertrekken en zou al gesproken hebben met Pep Guardiola. Er klinken ook geluiden dat Messi dit besluit als laatste strohalm ziet om voorzitter Josep Maria Bartomeu te laten aftreden.

Marcelo Bechler, de journalist die ook de primeur had van Neymars transfer naar Paris Saint-Germain, claimt dat Messi wil spelen voor Manchester City. The Athletic beschikt over vergelijkbare informatie. Guardiola heeft zijn voormalig pupil al gesproken over een verhuizing naar het Etihad Stadium. The Citizens willen hem alleen vastleggen als Messi zijn clausule activeert en daardoor als transfervrije speler op de markt komt.

Lees meer: Messi krijgt steun na keuze

Politiek spelletje

Er zijn ook media – waaronder het Argentijnse TyC Sports en het grote Spaanse tv-programma El Chiringuito – die denken dat Messi een wanhopige poging doet om Bartomeu te laten aftreden. Na het nieuws verzamelden fans zich bij Camp Nou om het aftreden van de preses te eisen. Het Catalaanse Sport weet dat de preses zijn voorzitter vooralsnog nog niet heeft neergelegd. Bartomeu haalde vorige week Ronald Koeman nog naar Barça.

Lees ook: 'Barça laat Messi niet gaan

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen