Vitesse bang voor quarantaine meerdere internationals

26 augustus 2020, 09:44

Vitesse vreest dat internationals in quarantaine moeten. Hoewel de uitnodigingen nog moeten komen, houdt Vitesse er rekening mee dat Eli Dasa (Israël), Matus Bero (Slowakije) en Armando Broja (Jong Albanië) uitvliegen naar 'oranje' coronagebieden. "De timing van deze interlandperiode is hoogst ongelukkig", zegt technisch directeur Johannes Spors.

Dasa zal zich waarschijnlijk melden in Israël, waar code oranje geldt. De nationale ploeg speelt in de Nations League onder andere in en tegen het 'oranje' Schotland. Bij terugkomst zou Dasa tien dagen in quarantaine moeten. Ook speelt Israël thuis tegen het Slowakije van Bero, die dus ook rekening moet houden met quarantaine. Mogelijk dat Broja een invitatie krijgt voor Jong Albanië. In zijn vaderland is code oranje eveneens van kracht.

"Dit seizoen heeft door corona en alle bijbehorende maatregelen al een vreemde aanloop en dan komt daar een week voor de competitiestart een interlandbreak tussen", zegt Spors in De Gelderlander. "De clubs moeten spelers leveren. Dat zijn de FIFA-regels. Maar gezondheid en veiligheid moeten niet in het geding komen."

Alle clubs in Nederlands met internationals worden met vergelijkbare situaties geconfronteerd. De KNVB heeft bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport al om dispensatie gevraagd. De FIFA stelt zich al soepeler op als het gaat om afstaan van internationals.

Lees ook: Deze week duidelijkheid over quarantaine-dispensatie Oranje

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen