Keeperstalent Verbruggen verruilt NAC voor Anderlecht

26 augustus 2020, 17:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bart Verbruggen maakt per direct de overstap van NAC Breda naar RSC Anderlecht, zo maken de clubs woensdagmiddag bekend. Het achttienjarige keeperstalent verlaat de Parel van het Zuiden zonder ook maar één officiële wedstrijd in de hoofdmacht te hebben gespeeld.

Met de transfer is een onbekend bedrag gemoeid. Volgens BN De Stem, dat maandag berichtte dat een deal tussen NAC en Anderlecht aanstaande was, gaat het om een transfersom van in elk geval drie ton. De Eerste Divisie-club wilde eigenlijk nog geen afscheid nemen van Verbruggen, maar de jonge doelman wilde graag een stap hogerop maken. Bovendien was Anderlecht bereid te voldoen aan de vraagprijs.

Bij Anderlecht wordt Verbruggen herenigd met Jelle ten Rouwelaar. De keeperstrainer maakte een aantal maanden geleden de overstap van NAC naar Anderlecht. "Met Verbruggen hebben we gekozen voor een zeer beloftevolle jonge doelman. Natuurlijk kent Jelle Bart goed, maar ook al onze keeperscouts zitten op dezelfde lijn wat zijn potentieel betreft", aldus Peter Verbeke, sportief directeur van RSC Anderlecht.

Kortsmit

Roy Kortsmit (28) is aangetrokken als opvolger van Verbruggen. De doelman zat sinds deze zomer zonder club en is door NAC Breda voor twee jaar vastgelegd. "Roy is een uitstekende keeper met al heel wat jaren ervaring, daarnaast is het ook gewoon een goede gozer. Met Roy hebben een goede stand-in voor Nick (Olij, red.) gevonden", reageert trainer Maurice Steijn.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen