Sportcardioloog: "Lijkt erop dat Blind hartstilstand had"

26 augustus 2020, 20:28

Het ICD-kastje van Daley Blind ging dinsdagavond af omdat de Ajacied een hartstilstand of een dreigende hartstilstand had. Dat laat de Belgische sportcardioloog dr. Peter Peytchev aan het Algemeen Dagblad weten. "Het toestel levert namelijk een schok af bij een hartstilstand of een dreigende hartstilstand."

Volgens Peytchev weet het ICD-kastje exact wanneer het in actie moet komen. "Als dit geen hartstilstand was, dan had het waarschijnlijk geleid tot een hartstilstand. Het herkent namelijk de stoornis die vooraf gaat aan een hartstilstand. Ik zeg waarschijnlijk omdat een ICD-kastje ook wel eens foutief afgaat", aldus de sportcardioloog.

Lees ook: Ajax: Blind traint niet totdat resultaten onderzoeken bekend zijn

De schrik zat er goed in toen Blind dinsdag in de slotfase van de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC (1-0) plots naar de grond ging. Voor Blind in elkaar zakte, schreeuwde hij een keer. "Een gil betekent dat hij zich onwel voelt en vermoedelijk een ritmestoornis heeft. Hierdoor had dit voor mij veel weg van een terechte ICD-schok", redeneert Peytchev, die aangeeft dat er nu zal worden nagegaan waarom het ICD-kastje precies is afgegaan.

"Is er misschien iets veranderd aan zijn hartprobleem? De toestand kan achteruit gegaan zijn. Het kan ook goed zijn dat daar niks uitkomt. Dan krijg je de status quo van voorheen en dan kan hem geadviseerd worden verder te voetballen. Blijkt de onderliggende hartconditie achteruit gegaan te zijn, dan wordt een speler wel eens gezegd: 'beter, stopt u.' Dat hangt allemaal af van de gradatie van de aandoening en de ernstigheid daarvan", aldus Peytchev, die benadrukt niet veel kennis van het dossier van Blind te hebben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen